Nieuws Steinheim

Nadat er van de Doornse indoorsportclubs klachten kwamen over onder meer de hygiëne en het onderhoud van de Doornse sporthal Steinheim, nam HSI actie door de problemen te inventariseren en onder de aandacht van de gemeente te brengen. Vanaf het voorjaar 2016 is Steinheim permanent onderdeel van de agenda van de periodieke gesprekken van HSI met wethouder en ambtenaren geweest.

Het contract met de toenmalige exploitant liep op 31 december 2016 af. In november werd door HSI gesteld dat doorgaan met deze exploitant geen optie kon zijn. Omdat de gemeente laat actie nam en dus weinig tijd had om met een nieuwe beheerder te onderhandelen over een nieuwe overeenkomst voor een langdurige periode en sluiting van Steinheim dreigde, zocht de gemeente overleg met HSI om te zoeken naar een interim-oplossing.

Die werd gevonden door het HSI-bestuur i.c. Willem Pot, die Doorn in het bestuur vertegenwoordigt. Hij zorgde in zeer korte tijd voor een kandidaat voor tijdelijk beheer en onderhoud van de hal en tevens een interim-exploitant voor de bar. Hij bracht deze kandidaat in contact met de gemeente. Vlak voor kerstmis werden de contracten getekend zodat Steinheim vanaf 1 januari 2017 gewoon gebruikt kan worden door onze sportclubs.

Dit geeft de gemeente een half jaar de tijd om allereerst het contract met de oude exploitant af te ronden; schade moet vergoed worden en materiele tekorten aangevuld. Daarnaast kan gekeken worden naar vernieuwde voorwaarden, op grond van de geleerde lessen. Om vervolgens een contract af te sluiten met een nieuwe exploitant, die van Steinheim weer een waardige Doornse sporthal gaat maken.
Heuvelrug Sport Initiatief is namens zijn leden weer een waardige partner met de gemeente gebleken …