Kosteloos verduurzamingstraject sportverenigingen t/m 31 maart 2021

Van Bas Löverink, Beleidsmedewerker Sport van onze gemeente, ontvingen wij een verzoek om een bericht van “Team Sportservice provincie Utrecht” met de leden van HSI te delen. Het betreffende bericht treft u hieronder aan.

Beste …

Graag willen we jou als beleidsadviseur Sport informeren over het huidige kosteloze verduurzamingstraject voor sportverenigingen. Zoals je wellicht weet heeft de overheid de doelstelling om 95% CO2-reductie op alle sportaccommodaties in Nederland in 2050 te realiseren, vastgelegd in het klimaatakkoord. Een serieuze ambitie waar sportverenigingen allemaal op een manier mee te maken krijgen.

Kosteloze ondersteuning t/m 31 maart 2021

Om sportverenigingen te ondersteunen in dit verduurzamingsproces, kunnen zij tot Q2 2021 nog kosteloos gebruik maken van een uitgebreid ondersteuningstraject. Van energiescan, offertetraject tot begeleiding bij het implementeren; de sportvereniging wordt volledig begeleidt in het hele proces. Vanaf Q2 blijft dit traject bestaan, maar onder welke voorwaarden en kosten is nog niet bekend. Daarom is het juist nú aantrekkelijk voor sportverenigingen om in te stappen.

Ondersteuning Team Sportservice

Team Sportservice heeft sinds 2020 al 103 sportverenigingen ondersteund in dit proces. We maken landelijk gebruik van een eenduidige aanpak, gebaseerd op de kennis en ervaring van een aantal provinciale sportorganisaties die al langer verenigingen ondersteunen bij verduurzamen van sportaccommodatie. Handbalvereniging Zaanstreek heeft al gebruik gemaakt van de ondersteuning en heeft nu 46 zonnepanelen, automatische ledverlichting binnen, extra geïsoleerde plafonds, led-verlichting buiten en automatische douchestops. Bekijk hier het filmpje

Aanmelden

Sportverenigingen kunnen zich aanmelden via deze link.

Of contact opnemen met Niels van Weert: nvanweert@teamsportservice.nl

Met vriendelijke groet,

Swer Elbertsen

Verenigingsadvisering

Team Sportservice provincie Utrecht

Witboom 1

4131 PL Vianen

* * *