Genomineerden Sportman 2016

De genomineerden voor Sportman van het jaar 2016 van de Utrechtse Heuvelrug zijn:

  1. Thijs van Hofweegen

 

Thijs van Hofweegen, 19 jaar kwalificeerde zich tijdens de Swim Cup in Amsterdam voor zijn eerste Paralympische Spelen. Het was een droom voor Thijs om naar Rio de Janeiro te mogen en die droom is uitgekomen. Na hard trainen kwalificeerde hij zich voor de 50 meter vrije slag (S6) en 100 meter vrije slag (S6). Op de 400 meter vrije slag behaalde hij de zilveren medaille …

 

2. Simon de Wijs

SimonDeWijs

Simon de Wijs heeft in september 2016 in Wroclaw (Polen) deelgenomen in een open team aan de World Bridge Games. Zij hebben met grote voorsprong de finale van Monaco gewonnen en zijn dus daarmee wereldkampioen geworden. De stand in het voordeel van Nederland was 155 – 134. Vorig jaar had Simon al samen met Bauke Muller bij de open EK in Tromso een bronzen plek gehaald.

3. Jeremie Westerhoff

Jeremie_Westerhoff

Jeremie is met korfbal met Oranje onder 17 jaar in Schijndel Wereldkampioen geworden. In de halve finale speelde Oranje tegen Catalonië en in deze wedstrijd stond Jeremie in de basis. Nederland won deze wedstrijd met 41-7 en Jeremie scoorde zeven maal. Vervolgens versloeg Nederland in de finale aartsrivaal België met 26-12.