Genomineerden Sportgala 2018

Sportman van 2017

Ralph Maas (Driebergen-Rijsenburg)

Ralph heeft bij de Special Olympics in Oostenrijk goud gewonnen op de super G en zilver op de reuzenslalom.

Op de Special Olympics streden 3.000 atleten met een verstandelijke beperking uit 110 landen om de hoogste eer. Minister Edith Schippers van Sport heeft de bus met de Oranje delegatie uitgezwaaid. Ralph maakte onderdeel uit van een équipe van 25 Nederlandse sporters.

HSI overhandigt oorkonde aan Ralph Maas

Zie ook deze link.

Hans van der Meulen (Maarsbergen)

Hans van der Meulen (Emmen, 30 maart 1953) behoort tot een van de meest succesvolle Nederlandse expeditieklimmers en heeft de hoogste toppen van de wereld gezien; Mount Everest, K2, Gasherbrunn. Hij heeft als enige Nederlander 5 toppen boven de 8000 metergrens beklommen. Ook wist hij in 1997 als teamlid van de eerste Nederlandse Noordpoolexpeditie te voet de Noordpool te bereiken.

De Mount Everest heeft hij na twee eerdere pogingen in 2002 gehaald zonder extra zuurstof en was daarmee de eerste Nederlander.

HSI overhandigt oorkonde aan Hans van der Meulen

In 2002 werd Hans voor zijn prestaties als expeditieklimmer benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Wil je meer foto’s  zien, kijk dan hier …  en voor geschreven info, kijk hier …

Sidane Pontjodikromo (Leersum)

Sidané komt uit Leersum hij traint bij BK Tennis Academy en dat full time dat is 5 keer in de week en dan 5 uur op een dag. Hij is 4 keer Nederlands kampioen geweest en heeft dit jaar nog 2 ATP punten gehaald, waardoor hij op de volwassen wereldranglijst staat.

Hij wil zichzelf maximaal ontwikkelen en hij wil eigenlijk de beste tennisser van de wereld worden. Hij heeft er alles voor over om de beste tennisser te worden! In Hilversum heeft na een zinderende finale de nationale jeugdtitel tot en met 18 jaar gewonnen. De hoogste leeftijdscategorie bij de jeugd. Alle favorieten werden door Sidané uitgeschakeld.

Sportvrouw van 2017

Anna van Rhee (Doorn)

Anna van der Rhee uit Doorn heeft met langlaufen in Reit im Winkle drie titels op haar naam gezet op de Nederlandse Kampioenschappen op de 7,5 en 25 km vrije stijl en 10 km klassiek.

De geboren Amerikaanse is juniorenkampioen in de Verenigde Staten geweest.

Sabine van Helden (Doorn)

Sabine heeft dit jaar twee promoties, drie Europese titels en een internationaal diploma behaald. Sabine doet met twee solistisch onderdelen mee aan twirlwedstrijden. Met beide onderdelen is ze gepromoveerd naar een hoger niveau en geplaatst voor de voorrondes van het Nederlands Kampioenschap. Met het onderdeel solo twirling 1 baton heeft ze tijdens de voorrondes van de 80 deelnemers de 15e plek behaald en daarmee een ticket bemachtigd voor het Nederlands Kampioenschap. Op het NK is ze als 8e geëindigd wat haar uiteindelijk elfde van Nederland maakt. In januari heeft Sabine meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap twirl met het onderdeel pomponteam. Zij was door de coach van dit team gevraagd om samen met 25 andere twirlers het pomponteam te vormen.

Zij zijn Nederlands kampioen geworden en mochten meedoen met het Europees Kampioenschap Twirl in Kroatië, daar behaalde zij de eerste plek en werden dus Europees Kampioen Pomponteam! In maart hebben de juvenile majorettes van EMM meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap Majorette, Sabine deed mee aan deze show en is tevens de coach van de groep. De groep werd Nederlands Kampioen en mocht meedoen aan het Europees Kampioenschap Majorette in Almere. Sabine is door de coach van het seniorenteam dat Nederland mocht vertegenwoordigen op het EK gevraagd om hun team te versterken.

HSI overhandigt oorkonde aan Sabine van Helden

Met de senioren hebben ze op het EK een bronze medaille behaald en de juvenilegroep van EMM werd Europees Kampioen! Sabine heeft dit jaar ook het internationaal level behaald, een diploma om solistisch en als duo mee te mogen doen aan Europese wedstrijden. Samen met haar duomaatje is ze geplaatst voor het NK Majorette in 2018 met het onderdeel duo show twirl. Verder geeft Sabine les bij drie majorette en twirlverenigingen en promoot ze de sport door op verschillende scholen les te geven. Ook werkt ze als Pr en Social Media medewerker voor de twirlbond om voor de sport landelijke bekendheid te genereren.

Monika van Beek (Driebergen-Rijsenburg)

kijkt met genoegen terug op het sportjaar 2017. Ze heeft meegedaan aan het WK Paaldansen in Den Bosch. Ze werd 8e en verhoogde haar persoonlijk record met 5 punten.

HSI overhandigt oorkonde aan Monika van Beek …

Daarnaast heeft ze meegedaan aan de World Pole Sport en Ultra Pole, een battle waarbij de atleten volledige vrijheid hebben om hun skills te tonen.

Sporttalent van 2017

Bart Postma (Driebergen-Rijsenburg)

Bart uit Driebergen-Rijsenburg is 15 jaar en doet aan Survival / Obstacle Course Run. Prestaties zijn:

  • Landskampioen Survivalrun competitie 2016-2017
  • 1e age group 13-17 Strong Viking Series
  • Europeeskampioen 13-17 OCR Flevonice Biddinghuizen Nederland

HSI overhandigt oorkonde aan Bart Postma …

Isis van den Broek (Driebergen-Rijsenburg)

De 11-jarige Isis uit Driebergen is Nederlands Kampioen geworden met tennissen in haar leeftijdscategorie zowel binnen als buiten. Op haar 4e begon Isis met tennislessen.

Het trainen vindt ze leuk en ze toont goede inzet bij conditietrainingen. Ze heeft namelijk een groot doel voor ogen, nummer 1 van de wereld worden.

HSI overhandigt oorkonde aan Isis van den Broek …

Maarten Heerkens (Driebergen-Rijsenburg)

De 15 jarige Maarten uit Driebergen heeft diverse prestaties verricht in zijn sport Survival / Obstacle Course Run:

  • Nederlands Kampioen Jeugd 13-14 jaar seizoen 2016-2017
  • 4e Europees Kampioenschappen 13-17 jaar OCR Flevonice Biddinghuizen Nederland
  • 5e Wereldkampioenschappen 13-17 jaar OCR Canada
  • 1e Hang On Run jeugd 15-17 jaar en de dag er op werd hij 2e op de 13 km senioren Hang On internationaal

HSI overhandigt oorkonde aan Maarten Heerkens …

Sportploeg van 2017

Erik en Desiree Fiktorie (Doorn)

In 2016 zijn wij bij het Nederlands Kampioenschap Classic Showdance tweede geworden. Naar aanleiding van deze prestatie mochten wij afgelopen september Nederland vertegenwoordigen tijdens het Wereldkampioenschap Classic Showdance in Chengdu China. Hier zijn wij uiteindelijk 11e geworden. Een prachtige prestatie voor een Senioren 1 paar. De gemiddelde leeftijd bij het Wereld Kampioenschap ligt rond de 20/25 jaar. Erik en ik zijn echter een stukje ouder. Ik ben inmiddels 30 en Erik is 41.

Wij zijn het eerste Senioren 1 paar wat mee doet aan het Wereldkampioenschap en hebben met onze Avatar show hoge ogen gegooid bij de Internationale jury.

HSI overhandigt oorkonde aan Erik en Desiree Fiktorie …

De energie die wij gekregen hebben dankzij onze deelname in China hebben we meegenomen naar het Nederlands Kampioenschap 2017 welke plaatsvond op 8 oktober 2017 in Steenwijk. Met trots kunnen we zeggen dat we onszelf na deze wedstrijd Nederlands Kampioen Classic Showdance mogen noemen. Deze titel betekent dat we ook in 2018 Nederland mogen vertegenwoordigen tijdens het Wereld Kampioenschap.

Heren 1 squashteam Hoenderdaal  (Driebergen-Rijsenburg)

Het eerste heren team van de squashvereniging in Driebergen is in het seizoen 2016-2017 kampioen geworden in de promotieklasse en daardoor gepromoveerd naar de landelijke 2e divisie. Voor een relatief kleine vereniging een uitmuntende prestatie omdat ze nu in het seizoen 2017-2018 uitkomen op landelijk niveau tegen b.v. Delft, Amsterdam, Utrecht etc. Op dit moment weten ze ook in de tweede divisie goed te presteren aangezien ze heel netjes in de middenmoot staan. De leden van het team spelen al jaren samen en weten elkaar door de onderlinge concurrentie en de gezamenlijke trainingen steeds weer uit te dagen en op een hoger niveau te brengen.

Daarnaast geven deze heren clinics en trainingen om de sport te promoten. Hierbij richten ze zich vooral op jongeren.
Ook hebben twee van de spelers meegedaan aan de Nederlandse Kampioenschappen dubbelspel in 2017 en in de C-divisie zijn ze daar Nederlands kampioen geworden.

HSI overhandigt oorkonde aan Heren 1 Squashteam Hoenderdaal …

De spelers van het team zijn allemaal zeer gemotiveerd en trainen dan ook 2 tot 4 keer per week. Daarnaast is de sfeer erg goed en zij zijn dan ook een echte voorbeelden voor deze sport en voor het sporten in het algemeen.

Majorettes Muziekvereniging EMM (Leersum)

De Majorettes van EMM hebben de afgelopen jaren heel wat gepresteerd. Zo zijn ze vorig jaar Nederlands kampioen geworden en derde op het Europese kampioenschap In Engeland. Dit voorjaar zijn ze wederom Nederlands kampioen geworden met een nieuwe show. Tussen het EK in Engeland en het NK zaten maar een kleine 4 maanden. In deze tijd is er in een record tempo een nieuwe show bedacht en ingestudeerd. Voor het maken en instuderen van een EK waardige show staat eigenlijk een jaar. We kunnen dus met recht zeggen dat de majorettes jonge talenten zijn, die keihard kunnen trainen en doorzetten.

Bij het Europees kampioenschap in oktober hebben ze de eerste plaats behaald. Ze mogen zich nu een jaar lang Europees Kampioen noemen. Dit is een titel om met recht heel trots op te zijn. Deze groep van meiden heeft met zijn vijftienen de Utrechtse Heuvelrug op de kaart gezet.

Op het EK doen teams mee, die niets anders doen dan het trainen van die ene EK show. De meiden van EMM hebben meer verantwoordelijkheden dan alleen een show. Denkt u alleen maar aan alle straatoptredens en concerten. Ook hier moet hard voor getraind worden. Voor het neerzetten van een goede performance op het EK hebben de meiden dan ook bijna de hele zomer doorgetraind.

Verder is een deelname aan een EK een kostbare aangelegenheid. De meiden hebben heel veel ondernomen om geld in te zamelen. Zo hebben ze een fair gehouden, gecollecteerd voor het Oranje Fonds enz. Het winnen van de prijs sportploeg van het jaar zal voor de meiden de kers op de taart zijn dit jaar!

Sportvereniging van 2017

Omnisportvereniging Spirit (Driebergen-Rijsenburg)

Spirit bestaat 15 jaar. Daarom is 2017 aangegrepen voor meer bekendheid, onder andere via lokale kranten en social media. S.v. Spirit biedt een breed sportaanbod, waar jong en oud terecht kan voor een lage contributie. Er zijn zeven afdelingen: Aerobics/steps, Badminton, Gymnastiek, Outdoor, Actief 55+, post-hartrevalidatie en volleybal! Deze zijn ook weer onderverdeeld in verschillende onderdelen, dus keuze genoeg. Met dit sportaanbod biedt s.v. Spirit gelegenheid voor iedereen, maar zeker ook voor ouderen, om te bewegen. Bij s.v. Spirit staat het recreatieve karakter voorop, maar bieden verschillende afdelingen mogelijkheden voor deelname aan recreatieve competities. Afgelopen jaar zijn verschillende teams hierin ook succesvol geweest.

HSI overhandigt oorkonde aan Spirit …

Naast de sportmomenten zijn de onderlinge sociale contacten en gezelligheid bij s.v. Spirit zeer belangrijk. In dit kader worden naast de sportlessen vanuit de verschillende afdelingen veel sociale activiteiten georganiseerd, zoals deelname aan hardloopevenementen in het buitenland, Sint- en Kerstactiviteiten, maar ook wadlopen, fietstochten en gezamenlijk wat drinken na de lessen. Naast actief bewegen is plezier heel belangrijk. Ook voor de vrijwilligers en ere-leden is veel aandacht. Ieder jaar wordt een vrijwilligersdag georganiseerd. En in 2017 hebben alle 750 leden vanwege het jubileum een Spirit-handdoek ontvangen.

SVMM voetbal (Maarn)

Voetbalvereniging SVMM uit Maarn heeft de laatste jaren flink gebouwd aan een positieve ontwikkeling. Er is veel spelplezier op alle niveaus.

De vereniging neemt een voortrekkersrol in de samenwerking met andere verenigingen en de KNVB. Het eerste en derde herenteam voeren de competitielijst aan.

HSI overhandigt oorkonde aan Dennis van Ravenswaaij, voorzitter SVMM …

Zwemclub Woestduin (Doorn)

Deze winnaar van de afgelopen 2 jaar is boven de eigen vereniging uitgestegen en heeft zich met succes ingezet om het zwembad in Doorn open te houden voor ALLE zwemliefhebbers in de Utrechtse Heuvelrug.

HSI overhandigt oorkonde aan Zwemclub Woestduin …

Sportiefste basisschool 2017

Wilhelminaschool (Amerongen)

Op de Wilhelminaschool in Amerongen hebben de leerlingen twee keer per week gym. Met de Koningsspelen hebben ze een uitgebreide sportdag bij de Burgwal.

HSI overhandigt oorkonde aan Wilhelminaschool …

Daarnaast doet de school fanatiek mee met het schoolvoetbaltoernooi en korfbaltoernooi. Op 11 september is de Wilhelminaschool als eerste school officieel gestart met de Daily Mile onder leiding van Erben Wennemars.

Wereldkidz Merseberch (Maarsbergen)

De Merseberch heeft een doorstart gemaakt met een nieuw onderwijsconcept. In het concept staat aandacht voor zintuiglijke prikkelverwerking, een leerlijn dat samen met een ergotherapeut is opgezet.

HSI overhandigt oorkonde aan de Mersenberch …

Daarnaast is er ook aandacht voor verschillende sportactiviteiten, zoals sportdag, sportieve juffendag, schoolvoetbal, avondvierdaagse, wandelen voor water en binnen en buiten gym.

Daltonschool Nicolaas (Doorn)

De Daltonschool Nicolaas doet haar uiterste best om kinderen zoveel mogelijk te laten bewegen. Dit varieert van gymles tot bewegingsactiviteiten zoals:

  • De kleutergroepen gaan iedere dag naar buiten waar allerlei materialen worden aangeboden en ze gaan met regelmaat gymmen in het speellokaal.
  • Groep 3 en 4 gymmen 1 keer in de week in de sporthal en om de week krijgen zij extra bewegingslessen aangeboden.
  • Groep 5 t/m/ 8: zij gymmen 1 keer in de week in de sporthal en gaan indien mogelijk extra bewegen in het Ludenbos, Keizersweide of IJskelderbos.

De groepen 3 t/m/ 8 krijgen sportclinics aangeboden van diverse verenigingen (handbal, rugby, basketbal, hockey, tennis, korfbal en volleybal).

Tijdens de Koningsspelen worden er allerlei sportactiviteiten georganiseerd voor de groepen 1 t/m 8.

Groep 3 t/m 8 doet ook mee aan de Eurofittest aangeboden door de sportcommissie van de Heuvelrug. Bij deze test horen ook voedingslessen die gevolgd worden door deze groepen. Indien mogelijk wordt er met de hele school geschaatst op de ijsbaan. Groep 8 gaat 3 dagen op kamp en ook hier worden veel sport- en spelactiviteiten georganiseerd zoals kanoën, zwemmen, fietsen en bosspelen.