Overlijden Bert van Donselaar

Bert van Donselaar (1960 – 2018) overleden

In het weekend bereikte ons het bericht dat Bert van Donselaar, erevoorzitter van de Rugbyclub De Pink Panthers op 14 juni j.l. is overleden.

Bert was één van de mannen van het eerste uur van de Pink Panthers en als voorzitter en vertegenwoordiger van deze vereniging een enthousiast lid van Heuvelrug Sport Initiatief. Daarnaast was Bert jarenlang lid van de commissie die het jaarlijkse Sportgala organiseert. Als graficus had hij en passant ook het logo van HSI ge-update omdat hij vond dat wij met onze tijd mee moesten gaan. Typisch Bert! Een bindende figuur in onze sportsamenleving, een man van samenwerking met een vooruitziende blik.
Een man ook van onderkoelde humor, relativering en evenwicht maar wel vasthoudend en doortastend als dat nodig was.

Ik herinner me nog hoe wij elkaar voor de eerste keer bij de Pink Panthers ontmoetten. Als voorzitter kwam hij op me af omdat hij mij als raadslid meende te moeten verwelkomen. Toen duidelijk werd dat ik als oud-rugbyer het eerste kwam bekijken dat toen steeds beter en hoger ging spelen en wij ontspannen over die sport konden spreken, werden we al gauw vrienden en dronken we na afloop een paar koele biertjes. Ook bespraken wij meteen wat we voor elkaar konden betekenen. Wij zagen elkaar daarna regelmatig want hij wist in samenwerking met HSI de gemeenteraad te vinden voor zijn club.

Hij vertelde mij eind vorig jaar over zijn ernstige ziekte op zijn eigen onderkoelde wijze. Hij was ondanks de ernst ervan optimistisch en positief als altijd. Een week of drie geleden sprak ik hem in het voorbijgaan voor het laatst. Hij was wat kortademig en had last van de bestraling gehad, maar het ging weer OK. Typisch Bert!

Groot was de schrik toen ik zaterdag hoorde dat hij was overleden. Natuurlijk veel te vroeg.

Wij van HSI zullen hem ontzettend missen en danken hem voor zijn grote inzet voor de sport op de Heuvelrug en voor zijn rugbyclub in Driebergen in het bijzonder. Een markante sportman is heen gegaan en dat betreuren wij zeer.

Wij zullen Bert van Donselaar niet vergeten en wensen zijn familie en zijn rugbyclub veel sterkte.

Bob van Lierop
Voorzitter HSI