In Memoriam, Peter Dingemans

Peter Dingemans (1958-2019)

Vlak voor kerstmis ontvingen wij het bericht dat Peter Dingemans, oud-voorzitter en erelid van FC Driebergen op 22 december j.l. veel te vroeg is overleden.

Weer verliest Driebergen-Rijsenburg een prominent sportbestuurder, een bindende figuur in onze samenleving. Peter was de grote man achter de hereniging van CDN en vv Dalto nadat de laatste vereniging jaren eerder was ontstaan als zelfstandige zaterdagclub uit de zondagvereniging CDN. Peter was tevens de man achter de vernieuwing van de accommodatie van de fusieclub en de realisatie van de nieuwe kleedkamers en kantine op De Woerd.

Peter was tientallen jaren verbonden aan de voetbalclub, eerst als zeer verdienstelijke speler, later als trainer-coach van onder andere zijn zoons. Vervolgens werd hij een bestuurder die mensen met elkaar verbond. Samenwerking was voor hem vanzelfsprekend en daarnaast moesten de gezamenlijke inspanningen ook leuk gevonden worden. Hard werken en daarna een biertje of een goed glas wijn. Na zijn aftreden als voorzitter trad hij toe tot het bestuur van de beheerstichting. Een aimabele man die zeer doelgericht te werk ging. Daarnaast een zakenman en familieman hetgeen in zijn aanpak binnen de vereniging was te merken. Hij kon goed delegeren en hield vervolgens de voortgang van de werkzaamheden scherp in de gaten. Samenwerking met HSI zag hij als nuttig in de relatie met de gemeente en handig om meningen te toetsen. Ook in de samenwerking met de buurverenigingen RC Pink Panthers en Dalto Korfbal was hij plezierig en doortastend, een echte ondernemer. Peter ontving in november een zeer verdiende koninklijke onderscheiding voor zijn activiteiten. Een blijk van waardering die achteraf juist op tijd kwam.

Het is al weer enige tijd geleden dat Peter me, langs de lijn bij FC Driebergen op mijn nietsvermoedende vraag hoe het met hem ging, vertelde dat hij ziek was, maar hij was als altijd goedgeluimd en wekte niet de indruk dat het slecht met hem ging. De kuren sloegen aan. Die situatie bleek in het najaar snel te veranderen en begin december werd duidelijk dat hij de strijd met zijn ziekte ging verliezen. Het bericht van zijn overlijden op kerstavond kwam als een mokerslag bij mij binnen. Een sportman met visie heeft ons veel te vroeg moeten verlaten.

Wij van HSI zullen hem ontzettend missen en wij danken hem voor zijn enorme inzet voor de sport op de Heuvelrug en voor de sporters op De Woerd, die van FC Driebergen in het bijzonder. Een markante sportman is heen gegaan en wij zijn diep bedroefd. Wij zullen Peter Dingemans niet vergeten en wensen zijn familie en FC Driebergen veel sterkte.

Bob van Lierop
Voorzitter HSI