Genomineerden Sportploeg 2016

De genomineerden voor Sportploeg van het jaar 2016 van de Utrechtse Heuvelrug zijn:

1. Golfdames 1 GC Anderstein

De Dames 1 van de golfclub Anderstein is landskampioen in de 27 holes Hoofdklasse competitie geworden. De dames van GC Anderstein hebben met een ruime overwinning op hun laatste tegenstander de landskampioenschap van vorig jaar weten te prolongeren.
Dames 1 zondag 2016 bestond uit Hester Witvoet (handicap 3,9), Hanka van Gorkum (hcp 5.4) Kiek Adriaanse (hcp 8.1), Janetta Dorsman (8.9), Captain Martien Reddingius (10.4), Marjolein Koperdraat (11), Brenda Grooth (11.1) en Ingrid Wolting (11). Samen met Dames 2 vormt het team al jaren een hechte, doch open groep van competitieve speelsters. Met elkaar wordt getrained en de dames doen veel mee aan zowel de serieuze wedstrijden als de “fun” wedstrijden. Wie in 1 of in 2 speelt, hangt af van de prestaties tijdens de serieuze wedstrijden gedurende het jaar. Het team heeft zich onder de inspirerende leiding van captain Martien eerst omhoog gewerkt naar de 36 holes zondag 1e klas competitie en zich daar gehandhaafd. De oprichting twee jaar geleden van de 27 holes zondag competitie gaf veel stof tot discussie: Wel of niet naar de 27 holes competitie. Dus wel en met succes!
Het seizoen 2016 begon slecht met de uitval op de eerste ochtend van een van de speelsters, wat al direct een verloren middagpartij opleverde. Toch wist het team de dagoverwinning te behalen. De overige wedstrijden gelukkig geen blessures meer en na een bloedstollende halve finale kon vrij gemakkelijk het kampioenschap voor de tweede maal worden binnen gehaald.  En het succes smaakt naar meer: de derde maal landskampioen op rij in 2017

2. Zwemclub De Zwoer

DeZwoer

In januari 2016 werd er op de NMK goud gewonnen door Pieter, Sven, Suzanne en Sigrid op de 4×50 meter wisselslag (rug, school, vlinder en vrij). Het gemengde team Sven, Sigrid, Suzanne en Auke wisten ook op de 4×50 meter vrije slag goud te winnen. Ze gingen voor een Nederlands record, maar dat lukte net niet, ze kwamen 0,17 seconden tekort. Het jongensteam Sven, Auke, Matthijs en Pieter hebben zilver gehaald op de 4×100 wisselslag. Daarnaast wisten de vier jongens, Auke, Matthijs, Pieter en Sven zilver te halen op de 4×100 meter vrij. Deze estafettes deden in mei, in het Pieter van den Hoogenband zwembad in Eindhoven, ook mee met de Open Nederlandse Masterkampioenschappen Lange Baan. Hier begonnen Pieter Sigrid Suzanne en Auke perfect door de 4*100 meter vrije slag te winnen. Bij de 4*50 meter wisselslag wisten Pieter Matthijs, Auke en Sven zilver te halen. Ook de 4*100 wisselslag werd met zilver beloond. Hier zwommen Pieter, Matthijs, Suzanne en Sigrid. De heren wisten in een werkelijk schitterende tijd, 1.42.21 wederom goud te halen op de 4*50 vrij. Pieter, Auke, Matthijs en Sven. Al met al kan gezegd worden dat de estafette teams van de Zwoer, in verschillende samenstellingen hun visitekaart hebben afgegeven op landelijk niveau. Hiernaast zijn deze zwemmers voor de overige leden van de vereniging een voorbeeld tijdens de training. Wat betreft inzet, attitude en techniek.

3. Eerste herenteam Manger Cats
Heren 1 zondag, hét vlaggenschip van tennisvereniging Manger Cats uit Driebergen, is voor de 2e keer in de afgelopen drie jaar- kampioen is geworden in de landelijke voorjaarscompetitie. Volgend jaar mag het team uitkomen in de 2e klasse en is daarmee nog slechts 2 klassen verwijderd van het hoogste niveau in Nederland. Het team bestaat uit tennissers (leeftijd 17-21 jaar) die zijn opgeleid bij Manger Cats zelf of een nabije andere tennisvereniging: Koen van der Horst, Tim van der Zee, Wesley Nieuwendijk, Robin van Beijnhem, Bart Gijsbertsen en Tijmen de Rijcke. De speelsterkte van deze spelers is 3 – 4, waarmee ze allen tot de regionale top behoren. Naast het feit dat ze heel erg goed kunnen tennissen, zit de kracht van het team hem in de hechte teamgeest: degenen die vanwege hun studie verhuisd zijn, komen bijna elk weekend over om in Driebergen met het team te trainen.