Genomineerden Sportvereniging 2016

De genomineerden voor Sportvereniging van het jaar 2016 van de Utrechtse Heuvelrug zijn:

1. Zwemvereniging Woestduin

ZwemclubWoestduin

Zwemvereniging Woestduin is afgelopen jaar gekozen tot beste vereniging van de Utrechtse Heuvelrug 2015. Ondanks alle onzekerheden over eventuele sluiting van het bad blijft deze zwemvereniging door haar vrijwilligers zeer gemotiveerd en blijft het ledenaantal groeien. Tevens maakt de vereniging zich sterk om het seniorenzwemmen toegankelijk te maken.

2. LTV Maarn

50plussers

De LTV Maarn is op alle terreinen actief. Er wordt gespeeld op recreatief en sportief niveau. Dit doet de LTV voor de jeugd met veel activiteiten, maar ook voor senioren. Een hele belangrijke groep is de 65+ groep. De LTV vindt het belangrijk om ook de ouderen actief te houden. Naast het actief bewegen is het sociale aspect ook belangrijk op onze vereniging. Daarom steekt de LTV veel tijd in deze groep. 4x per week worden er de zogenaamde indraaiochtenden georganiseerd. Men kan komen wanneer hij of zij dit wil en meespelen. De 65+ groep speelt inmiddels mee in de landelijke competitie, maar ook de onderlinge toernooien zijn heel populair. Deze toernooien worden eens in de 2,5 maand georganiseerd en altijd afgesloten met een gezamenlijke lunch. Gezien het voortdurend groeiend aantal deelnemers is hier ook echt behoefte aan. Inmiddels organiseert de groep zelf de toernooien. Ook zijn er uitwisselingstoernooien met andere verenigingen uit onze buurt. Er zijn plannen om volgend jaar ook andere Utrechtse Heuvelrug verenigingen uit te nodigen. Dat de 65+ actief zijn is ook te merken aan het feit dat ze zelfs weer gaan lessen.

3. Muziekvereniging EMM

EmmLeersum

De majorettes van de muziekvereniging EMM zijn dit voorjaar Nederlands kampioen show twirl geworden. Hierdoor hebben ze zich ook geplaatst voor het EK in Crawley in Engeland. Voor dit EK hebben ze heel hard getraind. Buiten het harde trainen moest er ook nog geld bij elkaar verdiend worden om de dure reis te bekostigen. Met hun facebookshow hebben ze tijdens het EK met 18 andere landen een fantastische bronzen medaille behaald. Dit is een resultaat waar ze erg trots op mogen zijn.